Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova İlçesinde Yöresel Ürünler Fuarı Denetlendi

Çukurova ilçesinde düzenlenen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına aykırı ve düşük fiyatlı gıdaların satıldığı ihbarı üzerine Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü harekete geçti. Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile Çukurova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri fuar alanında resmi kontroller gerçekleştirdi.

Yapılan kontrollerde, fuar alanında satılan gıdaların normal piyasa fiyatlarında olduğu tespit edildi.

Fuarda hijyen kurallarına uymayan, bozulmuş ve etiketleme hataları bulunan 2 işletmeye idari yaptırım uygulandı. Toplamda 240 kilo süt ürünü ve sucuk imha edildi.

Satılan tereyağı ve sucukların mevzuata uygun olup olmadığı için numune alındı. Analiz sonuçlarına göre gıdalarda bir sorun tespit edilirse sorumlular cezalandırılacak.

Vatandaşların sağlığının korunması için fuar boyunca denetimlerin ve numune alımlarının devam edeceği belirtildi.

Related Posts

Doğru yastık nasıl seçilir? Uyku pozisyonuna göre altın kurallar

Yanlış yastık seçimi, boyun fıtığından baş ağrısına, uyku bozukluğundan postür problemlerine kadar pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor. Doç. Dr. Çiğdem Çınar, uyku pozisyonuna uygun yastık seçimi ve düzenli değişiminin önemine dikkat çekti.

Sağlık BakanlığI’ndan “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” uyarısı: İnsandan da bulaşabiliyor!

Sağlık BakanlığI’ndan “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” uyarısı: İnsandan da bulaşabiliyor!

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Yaşamı kâbusa çevirebiliyor! Miyomlar hamile kalmayı engeller mi?

Günümüzde kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan birini miyomlar oluşturuyor. Bazen hiçbir belirti vermeyerek sinsice ilerleyen miyomlar, bazen de şiddetli ağrı ve kanama ile günlük yaşamı kabusa çevirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Görgen, miyomlar hakkında en sık sorulan soruları ve tedavide yeni nesil yöntemleri anlattı.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umut olabilir mi?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.

Menopoz sonrası kanamaya dikkat: Rahim kanserinin habercisi olabilir!

Menopoz sonrası kanamaya dikkat: Rahim kanserinin habercisi olabilir!