Dicle Elektrik’ten Dron Destekli Kaçak Trafo Operasyonu

Dicle Elektrik, Siverek’te Kaçak Trafo Operasyonu Gerçekleştirdi

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde gerçekleştirdiği dron destekli operasyonda, buğday tarlalarının sulanmasında kullanılan 1980 KVA gücünde 9 kaçak trafo tespit etti. Bu kaçak trafoların gücü, 900 hanenin enerji ihtiyacını karşılayabilecek seviyede olduğu belirlendi. Denetlenen arazilerde güneş paneliyle enerji üretilmesine rağmen kaçak trafo kullanıldığı ve su yataklarının kuruduğu tespit edildi.

Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu’da altı ilde elektrik dağıtım hizmeti veren bir şirket olarak, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dron ve yapay zeka destekli kaçak elektrik operasyonu gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen denetimler sonucunda, kırsal Gözeli ve Kılıç mahallelerinde buğday tarlalarının sulanmasında kullanılan toplam 1980 KVA gücünde 9 kaçak trafo tespit edildi ve bu trafoların yaklaşık 900 hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğu belirlendi.

Dicle Elektrik ekipleri, dronlarla gözlem yaparken kaçak trafoları fark eden kişilerin trafoları söküp uzaklaşmaya çalıştıkları anları kayda aldı. Bu kişiler, Dicle Elektrik çalışanlarının giydikleri iş kıyafetlerine benzer yelekler giyerek dikkat çekmemeye çalıştı.

Bazı tarım arazilerinde güneş paneli kurulu olmasına rağmen sulamanın kaçak trafolarla yapıldığı görüldü. Ayrıca her yıl kuraklık artarken ve ürün verimi azalırken, salma sulama nedeniyle tarlaların çevresindeki su yataklarının kuruduğu belirlendi.

Dicle Elektrik, tespit edilen 9 kaçak trafonun enerji sistemine verdiği zarar sebebiyle hukuki süreç başlattı. Şirket avukatları, kaçak trafolara el koymak için ve saha çalışanlarının kıyafetlerini taklit eden kişilere yönelik savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Şanlıurfa’ya yatırımlarını sürdüren Dicle Elektrik, 2013 yılından bu yana toplam 17 milyar TL yatırım yapmıştır ve 2025 yılına kadar kente 3 milyar TL değerinde yatırım yapmayı planlamaktadır. Şirket, şebeke yenileme, kapasite artışı ve akıllı şebeke uygulamaları gibi birçok projeyi hayata geçirmektedir. Ancak enerji altyapısına zarar veren davranışların hizmet sürekliliğini olumsuz etkilediğini belirtmiştir.

Related Posts

Özelleştirme hamlesi: 5 ilde 11 taşınmaz satışa çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İzmir, Zonguldak, Aydın ve Mersin’de bulunan 11 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usulüyle yapılacak.

Deprem fırsatçıları iş başında! 236’sı tespit edildi

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’daki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından fiyat artışı yapan 236 işletmenin tespit edildiğini duyurdu.

Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Baykar tarafından geliştirilen milli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3’ün gemiye iniş-kalkış testlerine 4. prototip katıldı ve bir ilke imza atıldı.

KKM bakiyelerindeki düşüş devam ediyor

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 21 milyar 505 milyon lira azalarak 706 milyar 586 milyon liraya düştü.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı – 25 Nisan 2025

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

TCMB verileri yayımladı: Yurttaş enflasyonda düşüş beklemiyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın raporuna göre, enflasyon beklentileri yükselmeye devam ediyor. Hanehalkı, önümüzdeki yıl enflasyonun düşmesini beklemiyor. Piyasa katılımcıları ise gelecekteki fiyat artışlarına karşı temkinli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir