‘Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz’

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nın Düzenlediği 6. Başkent Pediatri Kongresi

Geçtiğimiz gün başlayan 6. Başkent Pediatri Kongresi, Prof. Dr. Faik Sarıalioğlu onuruna düzenlendi. Kongrede, çocuk sağlığı ve hastalıkları konuları ele alındı. Kongrenin açılışında ise Kızılcahamam Patalya Termal Otel’de Başkent Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal bir konuşma yaptı. Haberal, hekimlerin hastalar için sürekli çalıştıklarını vurgulayarak, “Çünkü kimin ne zaman hasta olacağını bilemeyiz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Haberal, Hacettepe Üniversitesi’nin kuruluşunun ve İhsan Doğramacı’nın Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek pediatri alanının da önemine dikkat çekti. Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları geleceğin teminatı olarak gördüğünü hatırlatan Haberal, “Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek, o kadar başarılı olabiliriz” dedi.

‘GÖREVİMİZ ESER KAZANDIRMAK’

Prof. Dr. Haberal, hekimlerin toplumların liderleri olduğunu belirterek, “İnsan için adalet, sağlık ve eğitim çok önemlidir. Ülkemizde başaramayacağımız çok az şey var. Ben 70 santimetrelik bir alandan, Silivri’den geldim. Geri adım atmadım ve bugün buradayız. Görevimiz ülkemize eserler kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

‘ÖNEMLİ BİR HİZMET VERİYORUZ’

Kongre Başkanı ve Başkent Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esra Baskın ise Başkent Üniversitesi’nin ülkedeki önemli sağlık kuruluşlarından biri olduğunu vurguladı. Baskın, “Sağlık Bakanlığı’ndan sonra en çok hasta takibi yapan merkezlerde ikinci sıradayız. Ülkemize önemli bir hizmet sunuyoruz. Haberal hocamızın önderliğinde ve Atatürk ilkelerinin ışığında bu hizmete devam edeceğiz” dedi.

Related Posts

Doğru yastık nasıl seçilir? Uyku pozisyonuna göre altın kurallar

Yanlış yastık seçimi, boyun fıtığından baş ağrısına, uyku bozukluğundan postür problemlerine kadar pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor. Doç. Dr. Çiğdem Çınar, uyku pozisyonuna uygun yastık seçimi ve düzenli değişiminin önemine dikkat çekti.

Sağlık BakanlığI’ndan “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” uyarısı: İnsandan da bulaşabiliyor!

Sağlık BakanlığI’ndan “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” uyarısı: İnsandan da bulaşabiliyor!

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Yaşamı kâbusa çevirebiliyor! Miyomlar hamile kalmayı engeller mi?

Günümüzde kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan birini miyomlar oluşturuyor. Bazen hiçbir belirti vermeyerek sinsice ilerleyen miyomlar, bazen de şiddetli ağrı ve kanama ile günlük yaşamı kabusa çevirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Görgen, miyomlar hakkında en sık sorulan soruları ve tedavide yeni nesil yöntemleri anlattı.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umut olabilir mi?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.

Menopoz sonrası kanamaya dikkat: Rahim kanserinin habercisi olabilir!

Menopoz sonrası kanamaya dikkat: Rahim kanserinin habercisi olabilir!