Annesi kanser tedavisi gören Gazeteci Melis Alphan’dan Sağlık Bakanlığı’na: Parayı denkleştiremeyenin ölüme terk edildiği bu sistem kabul edilebilir mi?

Kemoterapi Yerine Kullanılan Yumurtalık Kanseri Tedavisine SGK Tepkisi

By T24 Editorial Team

Gazeteci Melis Alphan, annesinin yumurtalık kanseri tedavisinde kullanılan akıllı ilacın SGK tarafından karşılanmamasına tepki gösterdi. Alphan, “Parayı denkleştirenin hayatını kurtarabileceği, denkleştiremeyenin ölüme terk edildiği bu sistem kabul edilebilir mi?” ifadelerini kullandı.

Yedi yıldır yumurtalık kanseriyle mücadele eden annesinin kemoterapilere yanıt alınamaması sonucunda yurt dışında geliştirilen bir “akıllı ilacın” kullanıldığını belirten Alphan, ilacın kürünün 18 bin dolar olduğunu ve ilk kürün ücretinin özel sigorta tarafından karşılandığını açıkladı. Tetkiklerde ilacın etkili olduğunu belirten Alphan, annesinin ikinci kürüne başlamaya hazır olduklarını ifade etti.

SGK ve Sağlık Bakanlığı’na seslenen Alphan, “İşe yarayan bir ilacı SGK’nın, her vatandaşın yaşam hakkını koruması gereken devletin ödemesi gerekmez mi?” diye sordu. Alphan, sağlık sistemindeki adaletsizliği vurgulayarak çözüm talep etti.

Related Posts

Doğru yastık nasıl seçilir? Uyku pozisyonuna göre altın kurallar

Yanlış yastık seçimi, boyun fıtığından baş ağrısına, uyku bozukluğundan postür problemlerine kadar pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor. Doç. Dr. Çiğdem Çınar, uyku pozisyonuna uygun yastık seçimi ve düzenli değişiminin önemine dikkat çekti.

Sağlık BakanlığI’ndan “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” uyarısı: İnsandan da bulaşabiliyor!

Sağlık BakanlığI’ndan “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” uyarısı: İnsandan da bulaşabiliyor!

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Yaşamı kâbusa çevirebiliyor! Miyomlar hamile kalmayı engeller mi?

Günümüzde kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan birini miyomlar oluşturuyor. Bazen hiçbir belirti vermeyerek sinsice ilerleyen miyomlar, bazen de şiddetli ağrı ve kanama ile günlük yaşamı kabusa çevirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Görgen, miyomlar hakkında en sık sorulan soruları ve tedavide yeni nesil yöntemleri anlattı.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umut olabilir mi?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.

Menopoz sonrası kanamaya dikkat: Rahim kanserinin habercisi olabilir!

Menopoz sonrası kanamaya dikkat: Rahim kanserinin habercisi olabilir!